Ekologisuus arjessa

Tyyny ja Liina keskittyy valikoimassaan ekologisiin vaihtoehtoihin, mutta jääkö ekologisuus siihen?

Ei jää. Olisi väärin tuotteiden valmistajia kohtaan, että ratsastaisin heidän valinnoillaan, mutta jättäisin muut valinnat huomioimatta. Siitä syystä Tyynyn ja Liinan arjessa noudatan näitä seuraavia seikkoja:

 • Tilausten pakkaaminen lähetystä varten
  • Olen valinnut pakkauslaatikoiksi tanskalaisen Jakodanin pahvilaatikot. Jakodan on pieni perheyritys ja he valmistavat vastuullisesti tuotettuja laatikoita. Pyrin jatkuvasti löytämään kotimaista vaihtoehtoa laatikoille, mutta toistaiseksi ekologisten laatikoiden osalta vähimmäistilausmäärät ovat olleet pienelle verkkokaupalle liian suuret. Jakodanin laatikot ovat myös sen verran kestäviä ja nättejä, että toivoisin monen laatikon löytävän uuden käyttötarkoituksen postituksen jälkeenkin.
  • Tuotteet pakkaan laatikoihin sellaisenaan eli ilman ylimääräisiä muoveja tai laatikon täytteitä. Lakanat ja pyyhkeet eivät mene kuljetuksessa rikki, mutta jos ne kovasti likaantuvat laatikkoon tulleen reiän takia, toivoisin kuulevani siitä että voin muuttaa toimintatapaani tässä.
  • Olen luopunut lähetyslistojen tulostamisesta lähetyksen mukaan ja sen sijaan uusiin tilauksiin lista lähetetään sähköisesti. Vältetään näin tarpeetonta tulostusta ja säästetään paperia.
  • Paketit kuljetan useimmiten postitettavaksi kävellen, mutta jos en kävellen, pyrin yhdistämään pakettien kuljettamisen muuhunkin automatkaan.
 • Uusiutuvat energiamuodot
  • Tyynyn ja Liinan toimisto käyttää tammikuusta 2020 lähtien aurinkovoimaa ja keväällä lisäksi saadaan maalämpö.
  • Pellavalakanat Liettuassa valmistetaan aurinkovoimalla. Muiden tuotteiden osalta olen pyytänyt valmistajilta selvityksen energiamuodosta ja jatkossa pyrin suosimaan tuotevalikoimassa uusiutuvilla energiamuodoilla valmistettuja tuotteita. Energiamuodolla on lähes yhtä suuri vaikutus kuin raaka-aineiden ekologisuudella kokonaisuutta ajatellen.

Ajatuksia ja ideoita ekologisuuden ottamisesta huomioon paremmin, otetaan mielellään vastaan!